Gezondheidsprobleem oorzaak nr 1….. de maatschappij

We worden geleefd door de maatschappij. En daarbij vergeten we onszelf maar al te vaak.

Gedachten en overtuigingen zoals van dat kan nog wel, ik neem straks wel even rust, het moet sneller, beter, winstgevender, efficiënter, de beste willen zijn, niet onderdoen voor een ander, etc. hebben de meesten van ons dagelijks. En dit heeft allemaal impact op je lichaam (fysiek, emotioneel en mentaal). Je loopt averij op. Je lichaam kan heel wat hebben en repareert best veel van deze beschadigingen. Helaas maken deze overtuigingen ook dat het lichaam steeds minder tijd krijgt om orde op zaken te stellen. Je lichaam loopt achterstand op.

Bovenstaande gedachten en overtuigingen komen voort uit de normen en waarden van de maatschappij. Het zijn niet jouw eigen normen en waarden en daarmee je eigen overtuigingen. Waarom zou je 3x per dag eten, waarom zou je 8 uur per dag slapen, waarom zou je een pijnstiller nemen als je hoofdpijn hebt, waarom dien je je anders te gedragen als er anderen in de buurt zijn, waarom moet het sneller, beter, efficiënter, etc…. Voor Je eigen functioneren totaal onnodig, je functioneert hierdoor op een manier die de maatschappij graag wil.  En dit is niet echt gezond voor je eigen lijf en leden. Je laat je hierdoor uit je kracht zetten door niet de dingen te doen zoals jij vind dat het zou moeten zijn. Niet de dingen te doen die je gezond houden, rust te nemen als het lichaam moe is, te eten als het honger heeft, etc.

Tijd voor een grote schoonmaak en reparatiebeurt. Jezelf weer in je kracht te zetten. Je overtuigingen bij te stellen door je eigen normen en waarden te leven. Jouw lichaam weer gezond. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Je gaat leven vanuit je hart en gebruikt je hoofd alleen nog maar als dit functioneel is.

Eenmaal in je kracht zal je lichaam het verder prima alleen kunnen. Ook in deze maatschappij. Geef je lichaam dit kadootje en kom een keer langs voor een kennismaking met met deze bijzondere therapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *