De 2 manieren om jezelf van lastige trauma’s te ontdoen

Niet iedereen heeft last van trauma’s of is zich er bewust van dat hij of zij ze heeft. Voor anderen zijn ze er wel degelijk en zijn ze ook nog vaak duidelijk waarneembaar. Trauma’s beïnvloeden je gedrag en leven negatief en omdat je niet weet dat je ze hebt of hoe je ervan af kunt komen, kunnen ze je behoorlijk ongelukkig maken.

Wat trauma’s met je doen

Herken je dat, je reageert op situaties, maar ergens lijkt er iets niet te kloppen. Je reactie past niet bij de situatie, je reageert niet of te overdreven of je gedrag wordt zelfs afgekeurd door je omgeving. Gevolg kan zijn dat je sociaal in een isolement dreigt te geraken. Je zondert jezelf af, krijgt geen steun uit je omgeving of je omgeving gaat je ontwijken. Je hebt geen flauw idee waar dit gedrag vandaan komt en wat je er aan kunt doen. Een neerwaartse spiraal, als je niet oppast wordt je er nog depressief van ook. Geen fijne situatie en heel lastig uit te komen, zeker als je geen oplossing weet om de oorzaak aan te pakken.

Waar komen die trauma’s eigenlijk vandaan

Trauma’s zijn in basis gewoon emoties, die indertijd niet goed doorleefd zijn. Pijnlijke emoties die voort komen uit heftige gebeurtenissen, zoals een auto ongeluk/pesten op school, maar vaker nog uit niet vervulde behoeften van jou als kind. Vaak voor het gevoel levensbedreigende situaties, die jij door bepaald aangepast gedrag het hoofd kunt bieden. Gedrag wat maakt dat je gezien worden, dat je voor het gevaar vlucht, dat je wel gewaardeerd wordt, etc. We kunnen niet ons zelf zijn, maar moeten ons aanpassen om te kunnen overleven, om die emoties niet meer te hoeven voelen. Zodra je volwassen bent heb je die omgeving niet meer nodig om te overleven. Je kunt weer het gedrag vertonen wat bij je hoort. Maar hoe vindt je dat wat bij je past, wie je bent terug. Dit gebeurt eigenlijk vanzelf op het moment dat je de trauma’s gaat opruimen.

De 2 manieren om van je trauma’s af te komen

Uit mijn ervaring zijn er uiteindelijk maar 2 goede manieren om daadwerkelijk van je trauma’s af te komen. Met hulp van therapeuten of door het zelf te doen. Het zelf doen heeft voor mij de voorkeur, omdat je daarmee ook in staat bent nieuwe trauma’s te voorkomen.

– trauma’s opruimen met hulp van therapeuten

Ikzelf ben begonnen bij een therapeut voor hoge darmspoelingen, dit omdat ik ergens gelezen had dat oude emoties zich daar vastzetten. Bij de 1e sessie spoelde idd al direct een trauma uit, waarna ik zo’n bijzonder gevoel van binnen kreeg dat ik dacht verliefd te zijn geworden op de therapeute. Niet bepaald mijn type, maar toch. Later bleek dit een diep gevoel van dankbaarheid te zijn, we hebben er hartelijk om kunnen lachen. Intussen was mijn Shiatsu therapeut ook al begonnen met massage van mijn darmen. Toen deze behandelingen geen trauma opruimend effect meer hadden ben ik bij een bio-resonantie therapeut terecht gekomen, later gevolgd door een ‘helende reis’ therapeut en een energetisch therapeut. Allemaal ruimden ze wel trauma’s op, maar de laatste leerde mij dat ik het ook prima zelf zou kunnen, met behulp van mijn eigen zelfgenezend vermogen.

– trauma’s opruimen met behulp van jouw eigen zelfgenezend vermogen

Uit mijn eigen ervaring bij de energetisch therapeut, later ben ik dit ook gaan toepassen bij mezelf en heb ik veel mensen mogen begeleiden en helpen om hun trauma’s op te ruimen. Op het moment dat je een afwijkende emotie voelt is het zaak bij deze emotie te blijven. Geef de emotie 100% van je aandacht, blijf erbij, wordt er één mee, laat de emotie je helemaal overnemen. Als je dat lukt, probeer er dan doorheen te vallen, kijk wat er onder deze emotie zit. Zeker in het geval van trauma’s zitten er vaak meerdere emoties op elkaar gestapeld. Op een gegeven moment zal je lichaam reageren, door de emotie los te maken, waardoor die opgeruimd kan worden. Dit doet je lichaam via drang tot praten, zweten, herbeleving van de emotionele gebeurtenis, overgeven, blazen uit je mond, een snelle gang naar het toilet of iets anders wat daarvoor maar nodig is. Je lichaam helpt je. Als dit gelukt is zal je vaak een opgeruimd gevoel ervaren, ruimte in je lijf, ruimte in je longen en zal jezelf krachtiger voelen.

Moet ik alle trauma’s opruimen?

Helaas zitten we vol met trauma’s en duurt het wel even voor je ze allemaal opgeruimd hebt. Maar dit hoeft ook niet. Je hoeft ze alleen op te ruimen als je er last van hebt. Bewustwording is in deze belangrijk en weten dat het je eigen verantwoordelijkheid is om er wat aan te doen. Niemand kan dit voor jou doen, het zijn jouw emoties/trauma’s en alleen jij kan ze zelf opruimen. Je bent tenslotte ook degene, vaak enige, die er last van heeft.

Uiteraard kun je bij mij terecht om je op weg te helpen. Ik versterk en versnel je zelfgenezend vermogen, ruim je emotiesysteem en meest noodzakelijke trauma’s op en leer je om in je dagelijks leven goed met emoties om te kunnen gaan. Pak je verantwoordelijkheid en zorg ervoor dat je weer happy wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *