Wil jij nu eindelijk ook eens gelukkig zijn?

Ongelukkig zijn is geen fijn gevoel. Het wordt dus tijd om aan de slag te gaan. Dat is wat ik gedaan heb. Ook ik wilde eindelijk wel weer eens gelukkig zijn. Of beter misschien wel, ik wilde niet meer ongelukkig zijn, want dat is het gevoel wat mijn leven beheerste en waar ik niet blij van werd. Een aardige klus, maar nu ben ik wel weer gelukkig en blij. Heerlijk is dat gevoel, je krijgt opeens weer overal zin in, het leven is weer leuk. En dat gun ik iedereen en dat is volgens mij voor iedereen bereikbaar. Ik wil mijn pad graag met je delen, opdat dit voor jou misschien ook inzichten biedt om weer gelukkig te zijn.

Mijn weg naar gelukkig zijn.

Het is best wel een lange weg en ik ben er zeker nog niet. Maar ik ben nu wel gelukkig en dat maakt het dit allemaal waard. Ik ben al met al zo’n 10 jaar bezig, wat je eventueel na kunt lezen op de pagina Over mij. De laatste 3-4 jaar ben ik bezig om weer te gaan voelen. Dat heb ik in het begin proberen te benaderen vanuit mijn verstand, want daar ben ik goed in, denken. Sinds het laatste half jaar lukt het me pas echt om te gaan voelen. Ik ben de ervaring in gegaan.

Voelen in plaats van denken

Gewoon dingen doen en voelen hoe dat voelt. Voelen, dat kun je niet bedenken, dat moet je ervaren. Door deze gevoelens serieus te nemen, te uiten naar mijn omgeving en te delen met hen die daar open voor staan is het laatste kwartje gevallen. Ik kan weer mezelf zijn, ben thuis gekomen bij mezelf en voel me in mijn kracht staan. Ik hoef en kan het niet alleen, ik mag het samen met mijn omgeving doen, met mensen zoals jij. Maar het begint wel bij mij, ik mag in actie komen. En dat is wat ik gedaan heb, in actie gekomen. Nu pluk ik daar de vruchten van, het zonnetje schijnt weer voor mij. Mijn eigen verdienste en mijn eigen verantwoordelijkheid. En nu mag jij.

Jouw weg naar gelukkig worden.

Mijn weg zal jou niet gelukkig maken, je mag je eigen weg gaan. Het is jouw proces wat je zelf mag doorlopen en ervaren. Dat kan niemand voor jou doen, hoe zouden ze het kunnen, ze weten echt niet hoe jij je voelt. Hoe? Bovenstaand verhaal leveren voor mij de 3 inzichten, die jou als leidraad kunnen dienen:
1)  Geef toe aan je gevoel, druk het niet weg, maar laat je erdoor leiden. Stop met dingen die niet goed voelen en …
2)  Deel wat je voelt met je omgeving, opdat ze je echt leren kennen. Want dit ben jij ook en …
3) Wees daarbij open en eerlijk, houdt niks achter, laat jezelf zien, zoals je werkelijk bent.
Pas dan kun jij helemaal jezelf zijn, in je kracht staan en daarmee weer thuis komen bij jezelf. En dat voelt goed, wow, daar wordt je echt gelukkig van!!
Kom nu in actie. Pak 1, 2 en/of 3 van bovenstaande punten op en ervaar zelf hoe het is om weer gelukkig te worden.

Mijn weg om gelukkig te blijven.

Ik wil dit gevoel vasthouden en niet weer in dezelfde valkuilen stappen, situaties die me weer ongelukkig zouden maken. Dat betekent best wel een omschakeling, bewust leven, terwijl heel veel dingen altijd op de automaat gaan. Net gestart met mijn bedrijf ‘HappyCoach’ als energetisch therapeut, super leuk om te doen, maar het geeft niet het gevoel wat me gelukkig maakt. Ik wil meer. Verschillende dingen, nieuwe uitdagingen en niet maar steeds hetzelfde doen. En die dingen die ik wil doen komen de laatste tijd gewoon op mijn weg. Ik bouw websites, ik help mensen weer inzicht en overzicht in hun financiën te krijgen, etc… Allemaal dingen die ik goed kan, door mijn eigen ervaringen, en waar ik blij van wordt. Andere mensen zien groeien en weer gelukkig te zien worden. Dat betekent voor nu dat ik wel HappyCoach blijf, de naam is prima, alleen dat de werkzaamheden anders gaan worden. Ik ga mensen helpen weer gelukkig te Zijn, door allemaal verschillende diensten aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *