Van Bewustwording naar BewustZijn

Bewustwording. Mijn aandacht richt zich naar binnen. Ik ben mezelf niet, heb me door mijn buitenwereld laten leven. Mijn innerlijk is het daar niet mee eens. Die wil zijn eigen leven leiden. Mijn persoonlijke leven. Een nieuwe overtuiging. Oude overtuigingen mogen eruit, die passen niet bij mij. In mijn lijf zit ook nog oud zeer uit mijn jeugd. Dat mag er ook uit. Een opgeruimd hoofd en opgeruimd lijf. Een nieuwe start, een leven vanuit mijzelf op basis van mijn nieuwe overtuiging. De basis voor persoonlijke ontwikkeling is gelegd. Bewustwording wordt langzaam getransformeerd naar bewustZijn.

Bewustwording

‘Bewust doen en ervaren, volgens de door mij opgedane inzichten’ is de manier waarop ik tegenwoordig leef. Door zo te leven begint mij langzamerhand duidelijk te worden, waar mijn lichaam, gedachten, wil en emoties toe dienen. Mijn lichaam is mijn voertuig en dient om mijn levenspad in te volgen. Het gereedschap wat ik daarvoor ter beschikking heb zijn mijn gevoelens/emoties, mijn gedachten en mijn wil.

Ik denk met een doel en anders niet

Mijn hoofd gebruik ik om te denken en laat daar geen onnodige gedachtes in rondspoken. Zeker geen gedachten over vroeger en de toekomst. Net als mijn handen, voeten, etc heeft mijn hoofd een functie. Het is niet de bedoeling dat mijn lichaamsdelen een eigen leven gaan leiden. Ik bepaal wanneer een hand iets pakt, wanneer mijn voet stapt, mijn mond praat en mijn hoofd denkt. Het is niet de bedoeling dat mijn lijf mijn leven leidt. Dat doe ik zelf. Mijn hoofd gebruik ik om zaken te visualiseren, mijn handelingen voor te bereiden en oplossingen te bedenken. Gedachten zijn bedoeld om te kunnen creëren.

Ik voel en beheers mijn uiting daarbij

Mijn gevoelens en in het bijzonder mijn emoties zijn een signaal van mijn lichaam, waar ik naar mag luisteren. Mijn gevoelens/emoties hebben een functie. In allerlei situaties geven zij aan, als ik voor mij zelf op moet komen, mijn plek moet claimen, rust moet nemen, mijn honger moet stillen, etc. Mijn gevoelens zijn er om mij te helen en in goede conditie te houden. Zij fluiten me eventueel terug en wijzen mij de weg in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ik wil niks, want ik doe en ervaar

Mijn wil zet ik om in daden. Het gaat om de ervaring zelf en die krijg ik niet als ik alleen maar wil en me een eventueel eindresultaat visualiseer. Je weet het pas als jezelf de ervaring aangaat. Dus gewoon een kwestie van doen en ervaren. Niet willen maar doen, hierdoor kom je verder op jouw pad.

BewustZijn

Door zo te leven kom ik steeds meer in mijn kracht te staan. Ik kan het leven positief en onbevangen tegemoet treden. Elke dag weer. Dit geeft verdieping en vertrouwen. Ik kan steeds meer Zijn en leef ook steeds meer in het NU. Mijn ervaring van vandaag geeft mij inzicht en sturing in de stappen die ik morgen ga zetten. Genietend van het leven, ik voel mij Happy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *