Vrijheid en Blijheid

Heerlijk, geen verplichtingen, geen regeltjes, geen verwachtingen waaraan je moet voldoen, geen handenbinders, poh, wat zou het leven dan weer leuk zijn. Vrij om te doen en laten wat je wil. Geen rekening meer houden met mensen om je heen die er van alles van vinden. Geen last hebben van nare gevoelens in je lijf. Gewoon vrij, zonder remmingen en beperkingen, het leven leiden waar jij je goed bij voelt. Dat ultieme gevoel van vrij zijn, je vrij voelen. Wow, ja, daar kan je wel blij van worden. Vrijheid en blijheid.

Wat is vrijheid

Je bent vrij om je eigen leven te leiden, je eigen keuzes te maken en jezelf te zijn. Vrij mag je zijn. En toch ervaar je het niet zo. Je bent niet blij, je voelt je niet vrij, je hoofd zit in de weg. Je handelt op basis van overtuigingen in je hoofd, probeert te voldoen aan allerlei regeltjes, verwachtingen, verplichtingen vanuit de maatschappij, het geloof, het werk, het gezin of welke groepering dan ook waar je deel van uit maakt.

Beperking vrijheid

Ja, het is noodzakelijk voor een groepering om het welzijn van de groep te bewaren met het stellen van allerlei leefregels. Dat is de overtuiging van die groepering. Maar dat wil nog niet zeggen dat er geen andere wegen zijn om dit welzijn te bereiken. Je kunt prima deel uit maken van de groep met alleen je eigen leefregels. Zolang deze leefregels uit het hart komen kunnen alle andere leden in de groep zichzelf zijn en helpen jullie elkaar daar waar dit gevraagd wordt. Ook daarmee wordt het welzijn van de groep bewaard.  Jij, met je eigen leefregels. Daarmee ben je jezelf en ga je de vrijheid pas echt ervaren. En dat is toch wat we willen en waar we blij van kunnen worden.

De weg naar vrijheid en BLIJheid

Vrij worden is derhalve je hoofd ontdoen van allerlei rommel die je beperkt en afremt. Afscheid nemen van de conditioneringen die de groep je erin heeft laten plaatsen. Je bent nu in een fase in je leven gekomen dat je prima in staat bent je eigen leefregels te maken en erna te leven. Gooi de oude overtuigingen eruit en zet je eigen overtuigingen erin. Je leven zal drastisch veranderen. Het vrij zijn en het je vrij voelen zal je leven bepalen. In alles wat je doet en laat. Kies voor jezelf, de enige weg naar echte vrijheid en blijheid. Be Happy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *