Waar wordt ik blij van

Wat wil ik nou eigenlijk. Waar wordt ik blij van. Hoe kom ik erachter wat ik nou echt wil. Ik doe dingen waar ik blij van wordt, maar na verloop van tijd verdwijnt de blijheid. Laat ik eens op onderzoek uitgaan bij mezelf. 56 jaren aan levenservaring, daar moeten toch antwoorden in te vinden zijn.

Overzicht over het geheel

Ik hou van overzicht, ruim veel op, gooi weg wat ik niet meer nodig heb. Alle afleidende randzaken opruimen geeft focus op dat ene wat ik belangrijk vind. In het overzicht ontstaat orde en structuur. Ik leg mezelf regels op om die orde, structuur en daarmee het overzicht te behouden. Ik blijf opruimen, wat er niet toe doet, opruimen.

Analyse van de onderdelen

Naast overzicht hou ik van analyseren. Ik wil graag dingen begrijpen. Uitpluizen, uit elkaar halen, elk onderdeeltje apart bekijken. Sommige onderdelen blijven ondoorgrondelijk en dat grijp ik terug op boeken, mensen die dat al geanalyseerd hebben en neem die kennis tot mij. Ik doorgrond het één en ander en krijg inzicht. Hoe werkt dat. Uiteindelijk heb ik weer het totale overzicht en inzicht in de kleine onderdelen hierin. Er zit logica in, het is ordelijk vanuit mijn overzicht.

Schrijven helpt

Schrijven helpt me. Ik heb hele dagen, vele blaadjes vol zitten schrijven. Mijn hoofd zat vol met van alles en ik kon er geen grip op krijgen, geen over- en inzicht. Met dat alles op papier kwam, raakte mijn hoofd leeg. Ik bleef maar schrijven. De woorden kwamen ergens anders vandaan, mijn hoofd was leeg, maar ik bleef maar door schrijven. Al die zaken die op papier kwamen gaven me inzichten. Mijn hoofd was leeg, opgeruimd?, ik kreeg inzichten! en het voelde goed. Begrijpen deed ik het niet, maar ik wist dat ik op de goede weg was.

Blij vanuit mijn lijf

Ik weet vanuit mijn lijf dat dit goed is. Ik voel blijdschap vanuit mijn lijf. Niet meer blij vanuit mijn hoofd, maar uit mijn lijf. Dat is niet te beschrijven dat gevoel, dat moet jezelf ervaren. Maar waarom gaat de blijheid dan altijd over. Ik ga dingen doen ik leuk vind en toch verdwijnt dat weer op een later moment. Dit vraagt om een verdiepende slag. Laat ik mijn laatste actie daarvoor eens nader bekijken.

Blijdschap verdwijnt weer

2-3 jaar geleden kwam ik een therapeut tegen die een trauma uit mijn lijf haalde. Dit deed ze door activering van mijn zelfgenezend vermogen. Ik ook op cursus. Dat wilde ik ook kunnen. Aanleg had ik al, maar omdat ik niet wist wat ik deed, het niet begreep ben ik ermee gestopt. Met de cursus een jaar geoefend en allerlei mensen geholpen. Maar na dat jaar verdwijnt de lol, dit wil ik niet 40 uur per week. Waar komt dat vandaan, waarom gaat de blijdschap weg. Bij sommige van mijn cliënten wordt ik blij van het herstel en bij anderen niet. Waar zitten de verschillen? Maar weer op onderzoek uitgegaan. Mensen die vanuit hun lichaam gaan leven en hun hoofd uit kunnen zetten maken me blij. Niet de mensen die ik van een fysiek probleem afhelp en daarna weer doorgaan met hun oude leven.

Nader onderzoek

Ik vind het leuk om mensen een stapje verder te helpen. Mensen die bereid zijn en er klaar voor zijn om deze stappen te maken. Ik heb de wijsheid en middelen om ze daarbij te ondersteunen. Maar als ik geen 40 uur per week mensen wil behandelen door gerichte activering van het zelfgenezend vermogen, wat kan ik dan nog meer gaan doen. Coaching ben ik goed in, vind ik ook leuk. Teambuilding, financieel overzicht en inzicht geven, websites bouwen, …. vind ik ook leuk. Die er maar naast gaan doen.  En ja hoor, ik wordt weer blij.

De rode draad

Maar nu wil ik wel voorkomen dat dit blije gevoel weer weg gaat. Dus nog verder op onderzoek. Wat is de rode draad, de gemene deler in dit verhaal en mijn hele leven. Ik wil mensen een stapje verder helpen. Mensen die vastgelopen zijn in hun eigen stuk met mijn kennis en kunde verder helpen. Het gebied waarop maakt niet uit, blijkt uit mijn hele leven, als ik de mensen maar verder op weg kan helpen. Dan wordt ik blij en de mensen worden daar ook blij van, want dat heb ik gezien in mijn praktijk. Wow, dat is mijn plaatje wat ik haast 10 geleden heb getekend. Mijn blije gezicht en allemaal blije gezichten eromheen.

HappyCoach

Dus dat is wat ik wil en waar ik blij van wordt. Zelf blij en allemaal blije mensen om me heen. Het maakt niet uit hoe ik dat doe, ik kan dat op verschillende manieren. Als ik mensen een stapje verder kan brengen zullen zij  blij worden en daarmee ik ook weer wat blijer. Mensen uit hun hoofd in hun lichaam, weer terug in hun kracht zetten. Conditioneringen en trauma’s eruit, opgeruimd, in hun kracht. Handelend vanuit zichzelf en niet op basis van verwachtingen uit hun omgeving, handelend op basis van de vreugde die ze vanuit hun lichaam voelen en een innerlijk weten. Blij zijn met het leven wat je leidt en weten dat dit goed is.

Blij blijven

En ja, dit is een moment opname. Goed om deze stap nu gedaan te hebben. Gewoon verder gaan met wat ik nu aan het doen ben en af en toe evalueren en opnieuw focussen. Steeds maar weer. Ik moet mij blijven ontwikkelen, dat is wat goed voelt en mijn leven van mij vraagt. Daar wordt ik blij van en daar blijf ik blij van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *